Webinar :Data innovatie voorbij de hype: inzichten en waarde uit je bedrijfsdata halen

Spreken we vandaag over data science – de wetenschap die zich bezighoudt met het slimme gebruik van digitale gegevens – dan worden internetgiganten Google, Amazon en Facebook vaak aangehaald als voorbeeld. Maar data science kan ook bijzonder waardevol zijn voor de innovatie binnen andere industriedomeinen, én binnen kmo's. Data science maakt het mogelijk om nieuwe inzichten te verwerven uit experimentele data, producten en klanten te profileren, productieprocessen te optimaliseren, uitval van machines te voorspellen, etc. Terwijl data in toenemende mate beschikbaar is, en de technologie om hier nieuwe inzichten uit te halen steeds meer voorhanden is, wordt het potentieel van data nog vaak onderbenut.

In deze webinar lichten we toe wat data innovatie inhoudt, tonen we het nut ervan in verschillende sectoren, en bespreken we hoe je er als KMO concreet mee aan de slag kan gaan om waarde uit je data te halen. De verschillende stappen in de data science workflow wordt toegelicht aan de hand van verschillende industriële voorbeelden uit het EluciDATA project, dat 2 jaar geleden werd opgestart door Sirris, Agoria en KU Leuven om bedrijven te ondersteunen om van start te gaan met data innovatie. Ook de binnen dit project ontwikkelde starter kits, die voor verschillende industriële probleemstellingen het potentieel van data-innovatie illustreren aan de hand van real-world data, zullen worden toegelicht als een manier om bedrijven te helpen hier zelf mee aan de slag te gaan.

Meer informatie: http://www.ikinnoveer.be/academie/data-innovatie-voorbij-de-hype-inzichten-en-waarde-uit-je-bedrijfsdata-halen
Aanmelden: https://attendee.gotowebinar.com/register/7673864765230316545

 

 

 

 

Share this post